Human Capital Training & Advies | NLP Coaching 1
20345
page-template-default,page,page-id-20345,theme-hazel,hazel-core-1.0.6,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

NLP Coaching

Waardig groeien tot ongekende hoogte.

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Het is een communicatietechniek waarin belemmerende denk-en gedragspatronen worden omgezet in patronen die gewenst en ondersteunend zijn. NLP richt zich op de creativiteit van het menselijk brein. Door het stellen van doelgerichte vragen wordt het brein geactiveerd een oplossing te zoeken.

* Het verschil met andere coachingsvormen

NLP coaching onderscheidt zich van andere vormen van coaching door in heel korte tijd oplossingen te bieden die werken voor het doel dat de coachee zich heeft gesteld. Uitgaande van dit doel worden vragen gesteld zoals: Wat wil je bereiken en wat heb je daarvoor nodig? Welke belemmeringen zijn er om dat doel te bereiken? Door de belemmeringen weg te nemen en de coachee ondersteuning te laten halen uit eigen ervaringen, wordt het doel in een paar gesprekken bereikt. Het brein wordt als het ware geprogrammeerd om het anders te gaan doen. Daarmee is NLP een vorm van coaching die snel, duidelijk en overzichtelijk is.

* Wanneer inzetten?

NLP coaching kan ingezet worden om mensen beter te laten samenwerken, om ze zelfvertrouwen te geven, om ze beter te laten presteren, om te kunnen omgaan met autoriteit, om ze meer plezier in hun werk te geven of oplossingen te vinden voor thema’s als angst, onzekerheid, laag zelfbeeld etc. In die zin is NLP coaching een uitstekend middel om ziekteverzuim te voorkomen en mensen duurzaam inzetbaar te maken.