Human Capital Training & Advies | Voorbeelden van trajecten waarvoor NLP coaching succesvol is toegepast
33
post-template-default,single,single-post,postid-33,single-format-standard,theme-hazel,hazel-core-1.0.6,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Voorbeelden van trajecten
waarvoor NLP coaching
succesvol is toegepast

Voorbeelden van trajecten
waarvoor NLP coaching
succesvol is toegepast

NLP kan voor allerlei vragen, problemen en gezondheidsklachten worden ingezet. Enkele voorbeelden van coachingstrajecten waarbij NLP succesvol is toegepast:

– Een manager heeft problemen met het neerzetten van een duidelijke stijl van leidinggeven. Met NLP technieken leert hij onder ogen zien waar de oorzaak ligt en is hij in staat een stijl te ontwikkelen die zowel voor hem als zijn medewerkers optimaal werkt

– Een managementteam wil hulp bij het ontwikkelen van een visie en missie. Met behulp van een NLP techniek komen ze in korte tijd tot een visie en missie die gedragen wordt.

– Een directeur heeft behoefte aan reflectie op de effectiviteit van zijn stijl van leidinggeven. Met behulp van NLP technieken komt hij tot inzicht en bewustwording van zijn handelen.

– Een manager is onzeker en kan moeilijk grenzen stellen. In de gesprekken met de NLP coach onderzoekt ze de oorzaak en hervindt haar kracht.

– Een medewerker heeft psychosomatische klachten als gevolg van een conflict met zijn leidinggevende en meldt zich ziek. Met behulp van NLP leert hij om vanuit andere perspectieven naar zijn relatie met zijn leidinggevende te kijken en verdwijnen zijn gezondheidsklachten.

– Een medewerker meldt zich regelmatig ziek met darmklachten. In gesprekken met de NLP-coach onderzoekt hij waar de oorzaak ligt van de darmklachten en werkt hij aan een oplossing. Binnen drie maanden zijn de darmklachten verdwenen en hoeft hij zich niet meer ziek te melden.

– Een medewerkster is getraumatiseerd na een gewapende overval. Ze blijft de overval voor zich zien, is prikkelbaar en reageert overdreven op harde geluiden. Ze is angstig als ze alleen op straat is. Met behulp van technieken op het gebied van traumaverwerking, zijn de repeterende beelden van de overval verdwenen en reageert ze normaal op harde geluiden. Ze zit weer goed in haar vel en durft weer alleen de straat op.

– Een medewerker heeft moeite met het accepteren van autoriteit. Met behulp van NLP technieken leert hij onder ogen zien waar de oorzaak ligt en leert hij op een constructieve manier feedback te geven en te ontvangen.

– Een medewerker heeft last van stress. Hij leert de oorzaak van de stress onder ogen te zien en is in staat om met behulp van stressreducerende technieken weer in balans te komen.

– Een medewerker heeft moeite met het maken van keuzes en leert om op een creatieve manier beslissingen te nemen.

– Een cliënt heeft moeite met spreken in het openbaar en het angstzweet breekt haar uit bij het geven van presentaties voor groepen. M.b.v. NLP ontdekt ze waar de oorzaak van haar klachten ligt en weet ze haar angst om te zetten in met plezier voor een groep staan.

– Een cliënt heeft last van ervaringen uit zijn jeugd. Hij leert om oude belemmerende overtuigingen te vervangen door nieuwe gewenste overtuigingen en is in staat sleutelfiguren uit het verleden te vergeven.

– Een cliënt heeft chronische vermoeidheidsziekte. Door te onderzoeken wat haar symptomen veroorzaakt, is ze na enkele gesprekken geheel klachtenvrij.

– Een cliënt lijdt aan multiple chemical sensibility, een allergische reactie op chemische middelen. Hierdoor kan ze haar werk niet meer uitoefenen en is ze zeer beperkt in haar voedselkeuze. Na vier maanden zijn haar klachten verdwenen, kan ze alles weer eten en heeft ze een nieuwe baan gevonden.

– Een cliënt heeft een dierbaar persoon verloren en kan het verlies geen plaats geven. Ze leert om het gemis te accepteren en is in staat om te focussen op de mooie herinneringen die ze heeft aan de overledene.

– Een cliënt heeft ernstige hooikoorts klachten. Na twee NLP gesprekken zijn de klachten geheel verdwenen.